Thanks, for your friendship, for the beautiful things we made in the past, and those you’ll make in the future.

 

In april 2018 heb ik afscheid genomen van de Kunstacademie Maastricht / ZUYD Hogeschool.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier een filmpje over mijn afscheid:

https://youtu.be/2zptTvKL80c

Verder stuurde ik een afscheids mail naar een 45 [ex]studenten en een 45 [ex]medewerkers.
Daarop kwamen hartverwarmende reacties binnen waarvan ik u van enkele, anoniem, deelgenoot wil maken:

[ex]studenten:
…De toegevoegde waarde die onderschat word door diegenen die het niet kunnen begrijpen.
Al het besten gewenst!
En mijn dank voor jou visie, (en de momenten als docerende dat ik dieper op een project inging door het feit dat je het bloed onder mijn nagels vandaan trok.)…

…Bedankt voor je inspirerende lessen met scherpe kritiek en scherpe humor. Je was geliefd en gehaat en daardoor bepalend voor de opleiding en vorming van mij en medestudenten. Ik durf te beweren dat de studenten die destijds jouw manier van aansturen konden waarderen goed terecht gekomen zijn in de vakwereld…

…Ik weet dat ik geen voorbeeldig student was… des al niet te min heb ik wel veel van je geleerd en ben je me bij gebleven als een (levens) kunstenaar die ook de zakelijke kant van het ondernemen en vormgeven lichtvoetig kan maken en leuk. Ik heb van je genoten! …

…Ik vond ‘t altijd heel tof en inspirerend om les van je te krijgen…

… Ik heb je in mijn herinneringen als een van de meest kleurrijke en inspirerende mensen waar ik tot nu toe van heb mogen leren en de eer gehad heb om mee te mogen werken. Een toffe peer, een fijn mens, een uitstekend docent en zeer prettig werkgever! Bovendien een mens die mij veel waardevols heeft meegegeven in mijn beroepsleven…

…Veel geleerd, veel gelachen en hele mooie momenten met je beleefd.
Dank voor alles, basis van mijn carrière in ieder geval…

…Het was een eer om de kneepjes van het vak door jou bijgebracht te krijgen.
Lol maken en fun stond bij jou hoog in het vaandel…

…Het zal een groot gemis zijn voor de Academie en de studenten zonder jou!
Heel erg bedankt voor alles wat je mij geleerd hebt en je steun na de Academie…

…Toen ik je pas leerde kennen, wist ik me geen raad met je. Een vreemde vogel tussen doorgaans formele “docenten”. En die formele docenten waren bekend terrein voor me na de bouwkunde opleiding… en in mijn eerste academie jaar voelde dat “veilig”.
Pas later in de opleiding ben ik je juist gaan waarderen en zag zelfs de noodzaak van jouw aanwezigheid in Maastricht. Jij was degene die de steen het verst weg durfde te gooien…

[ex]medewerkers:

…helaas behoor jij tot een deel van mijn academie verleden waar ik goeie herinneringen aan heb. I wish you all the best👊…

…Het is inderdaad zo, ook van mijn kant, zonder jou waren de laatste twee jaar helemaal niet meer om doorheen te komen geweest. Empathie en humor zijn toch een heel belangrijke factor. Vriendschap is iets om werelden op te bouwen. Om deze zaken van jou te hebben mogen ontvangen ervaar ook ik als een groot voorrecht…

…iech hub dun meelke geleze…thxxnks😊…en daan verrassingske veur dich👌👍…

…Ik wens jou nog een fijne tijd , vergeet niet om oud te worden en gezond te blijven. Het was mij een genoegen om samen collega s te zijn…

…Het is je perfect gelukt om ongemerkt weg te sluipen. Ik ga je bezoekjes missen. Chief, ik wens je het allerbeste, leef er maar op los!…

…Zonder jou is Zuyd een stuk minder leuk. Ik zal je missen mijn Zuyderlinge vriend!…

…Ik had gehoopt nog je hand te kunnen schudden voordat je je werkzame periode aan de Academie in Maastricht zou afronden, maar ik kan je keuze goed begrijpen…

…Deze mail is zeker gelijkwaardig aan zo een moment: het gaat uiteindelijk om het respect en de waardering die we onderling van elkaar ervaren hebben en daar gaat het om…

…Wat fijn dat je ons via de achterdeur laat weten dat we je niet meer kunnen vinden voor samenwerkingen. Bedankt voor de unieke ervaring…

…Het was ook wederzijds de prettige samenwerken met jou, voor zover je bij de academie kan praten over ‘samen’ of ‘werken’…

…Wat is dat nu? Zuyd zonder jou ! dat kan toch niet…

…Had eigenlijk andersom moeten zijn. Ik heb je altijd een fantastische kerel gevonden, die meer respect verdiende dan wat je gekregen hebt. Je hebt je altijd voor de volle 100 procent ingezet voor de student (waar het toch om draait uiteindelijk) en ik weet zeker dat deze mensen je op handen dragen. De sfeer is nu niet meer wat het ooit was en dat is jammer…

…Lieve Dick, Mijn hemel… En dan flik je het om precies zo te vertrekken zoals je ook al aangekondigd had… Maar toch verwacht dat ik je nog zou zien op die dag hahaha! Contradicties inderdaad… Ik ga je ontzéttend missen! Heb ontzettend veel van je geleerd! Dankjewel daarvoor, maar ook voor wie je bent!…

…OK via de achterdeur er in ok, maar na al jouw prestaties, het zijn van steun en toeverlaat voor heel, heel veel studenten en jij als positieve steunpilaar gedurende die jaren vind ik dat je via de voordeur met een rode loper eruit zou moeten. Het klinkt allemaal als een keuze die jezelf gemaakt hebt en dat hoop ik dan ook van harte. Het was echt tof om met jou gewerkt te hebben en jouw steun is alle jaren heeft mij veel goed gedaan…

…Wat een gemis,…., ik doe net of ik het niet gezien heb en denk dat je hier ieder moment weer naar binnen komt lopen. Bedankt voor de hele fijne tijd. Wij zullen je zeker missen, het gaat je goed, gaten zitten in de lucht daar val je niet zomaar in.

Bedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaankt voor de fijne samenwerking.

DIKKE VETTE KUSSEN….