Feng Shui en Nico Vijsma.

 

Feng Shui was een trendy gegeven in die tijd en de opdrachten stroomden binnen. Via onze website reageerde Motivaty of ik in de beurs van Berlage, Amsterdam een lezing voor onroerend goed handelaren wilde geven. Over de opdrachtgever werd nogal geheimzinnig gedaan. Later bleek dat het Bouwfonds te zijn. Ik ontmoette, bij een voorbespreking, de toeverlaat van Bouwfonds directeur Jan van Vlijmen, Nico Vijsma. Een vreemde snuiter.

Dick MipimEr was veel navraag naar onze lezingen en enkele weken voor de manifestatie kwam de vraag of nog een 2e iemand van ons bedrijf lezingen kon geven. Mijn 3 lezingen waren inmiddels volgeboekt. Nou dat kon Sang, mijn medewerker van Chinese afkomst wel doen. Vol goede moed togen we naar Amsterdam. Daar was een soort arena opgebouwd in de beurs met in het midden het podium. Sang stond aan een kant, ik aan de andere. Tussen ons twee achterwanden. De bezoekers kregen een koptelefoon en die aan mijn kant op mij was afgestemd en die aan Sang zijn kant op hem was afgestemd. De bezoekers zagen eruit zoals in die tijd stenenmensen eruit zagen. De makelaars en hun dames op zijn PC Hoofts. De burgemeesters, wethouders en ambtenaren met grijze schoenen met spekzolen onder hun paasbeste C&Atje. Een grote grijze makelaar sprak me naar afloop nog aan over Feng Shui. Hij hield daar geen rekening mee, geloofde er niet in, maar ik had het wel fijn verteld. Dankjewel.

We waren niet zenuwachtig, maar het was wel spannend. We hadden een paar maal geoefend want Sang en ik moesten niet alleen gelijktijdig beginnen maar ook gelijk ophouden.

Dat lukte bijna. Ik was iets eerder achter de coulissen als Sang. Ik vroeg hem hoe het gegaan was en of hij ff in mijn arena wilde kijken op de eerste rij in het midden zat een makelaar type Harry Mens met naast hem een meisje met een filterdun wit mini-jurkje aan. Sang keek. Draaide zich om en zei tegen mij: “Volgens mij staat je microfoon nog aan.”

 

 

info over Dick Evers www.dickevers.com